Wijkagent

Harry Zwiers

“Het mooie van het werken als wijkagent is dat je veel dieper op zaken in kunt gaan. Je hebt daar ook meer tijd voor. In de ‘gewone’ basispolitiezorg zijn de contacten veel vluchtiger. Een van mijn belangrijkste taken is bewoners, die een probleem hebben, op het juiste spoor te zetten zodat ze zelf stappen kunnen ondernemen. Het stimuleren van de zelfredzaamheid dus.”

Wanneer contact opnemen?

Het werkgebied bestaat uit Albergen, Fleringen, Harbrinkhoek en Mariaparochie. Echt grote problemen brengt dat nauwelijks met zich mee. "Ach, er zijn wel regelmatig specifieke plattelandsprobeempjes, maar die worden doorgaans op een goede manier opgelost. De zelfredzaamheid is zeer hoog en daar wil ik niets aan veranderen. Belangrijk is om het fenomeen "Noaberschop” in ere te houden. De inwoners van mijn wijk, ook de jongeren, zijn erg actief en organiseren allerhande leuke activiteiten.

Werkwijze

Als wijkagent is het belangrijk te “kennen en gekend te worden”. Belangrijk is om goede contacten te hebben met je netwerkpartners, om zo zich voordoende problemen zo snel en effectief mogelijk aan te kunnen pakken. Ik probeer ook zo veel mogelijk op straat aanspreekbaar aanwezig te zijn,” vertelt hij. Problemen, bijvoorbeeld op verkeersgebied, pakt hij bij voorkeur projectmatig aan, al dan niet samen met andere collega’s. “Dus niet meer ‘hap snap’ zoals in het verleden nog wel eens gebeurde.”

Wanneer contact opnemen?

Harry: “Bewoners kunnen met de meest uiteenlopende problemen op het gebied van veiligheid en leefbaarheid bij mij terecht. Kan een andere instantie het probleem beter oplossen, dan zal ik mensen doorverwijzen. Bijvoorbeeld naar de gemeente of een maatschappelijke hulpverleningsinstantie.”

Contactgegevens

U bereikt de wijkagent via het nummer: 0900-8844 en vraag naar uw wijkagent.
Is de wijkagent niet in dienst dan wordt u via het afdelingssecretariaat van Tubbergen verder geholpen.
Ook kunt u de wijkagent door middel van Social media bereiken: